lucht

      

Jachtklub Leopoldsburg is gelegen aan de kanaalkom van het Kanaal naar Beverlo, een doodlopende vertakking van het Kanaal Bocholt-Herentals. De jachtklub, op amper één kilometer van het centrum, is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan Limburgs jongste gemeente of gewoon om er enkele dagen te vertoeven. In Leopoldsburg, door de meeste gekend als 't Kamp, kunnen velen hun jeugd terug beleven met een bezoek aan één van de legermusea.

Jachtklub Leopoldsburg vzw ontstond in oktober 1978. Aanvankelijk ontstaan als een vriendengroep, watersportvrienden in de letterlijke betekenis, groeide de   klub aan de kanaalkom uit tot een behoorlijk vereniging met een groot hart voor het water.

 

In februari 1999 werd het nieuwe klubhuis, een pracht van een gebouw, ingewijd. Het klubhuis beoogt een tweeledig doel: een klubhuis zijn voor de leden, maar ook een ontmoetingsplaats.

Met DRAKAR als naam, werd gekozen voor een directe verwijzing naar de eerste bootmensen, de Vikingen. Boven op de Drakar vind je een koperen kunstwerk om dit te symboliseren.
Leden en hun bezoekers, passanten, vissers, fietsers en wandelaars kunnen in het nieuwe klubhuis halt houden, uitrusten, mekaar ontmoeten.

Passanten krijgen bij aanmelden in het klubhuis de JKL Infofolder met nuttige tips voor een bezoek aan één van de musea, de dorpskern of andere bezienswaardigheden. Met het bijgevoegd stratenplan vind je zeker de weg terug.

    drakar3

In de haven zijn ruim voldoende sanitaire voorzieningen, douches, wastafel, wasserette. Elektriciteit en water is aanwezig. Tevens zijn er enkele fietsen beschikbaar indien je de omgeving wil verkennen. Daarnaast biedt het klubhuis hongerigen en dorstigen spijs en drank.
Kandidaatleden ontvangen de JKL Onthaalbrochure met tal van informatie over onze klub en wetenswaardigheden. Indien je interesse hebt lid te worden kan je contact nemen of via e-mail een bericht laten. Foto's en tekst overgenomen van www.jkl.be.

Deze website maakt gebruik van systeem cookies om het navigeren te vergemakkelijken