Sinds het ontstaan in 2000 heeft het JaKL Shantykoor reeds tal van
gewaardeerde optredens verzorgd tijdens allerhande culturele
activiteiten, concerten en festivals in binnen- en buitenland.

Ons repertoire, shanties en seasongs of JaKL 2zeemansliederen, zijn ontstaan in de periode dat zeilschepen de wereldzeeën trotseerden.

De liederen zijn zowel ritmische werkliederen, gezongen tijdens bijvoorbeeld het hijsen van de zeilen, als de meer melancholische zeemansliederen over liefde en verdriet, afscheid van hun geliefde of de soms schunnige en ruige lofzangen aan de meisjes van plezier.

Hoewel de naam Shanty in onze contreien onbekend is, zijn nochtans vele van deze liederen helemaal geen onbekenden en zorgen dan ook bij de meeste optredens direct voor de nodige sfeer bij zowel jong als oud publiek.

      Gezocht!

Nee, géén mannen met baarden maar wel mannen die ons koor mee willen versterken! Muzikale talenten en ervaring zijn helemaal geen vereiste, dat word je tijdens de repetities wel bijgebracht door onze dirigent.

Belangrijkste is samen in een gezellige- en vriendschappelijke sfeer, de liefde voor het zingen te beleven, zowel met mekaar als met een ruim publiek tijdens één van onze optredens.

Repetities zijn 2-wekelijks op zondag voormiddag tijdens de periode september t/m juni.

issalogo-nld
Wil je meer info ? Kijk dan op www.jakl.be

of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of bel op 0477 595 514

of kom vrijblijvend een kijkje nemen tijdens één van onze repetities (uur en data zie website) in de Drakar, Antwerpsesteenweg 129, 3970 Leopoldsburg

 cultuurraad2

 

KES Logo-Algemeen

watererfgoedvlaanderen

Deze website maakt gebruik van systeem cookies om het navigeren te vergemakkelijken